• Alles wat u moet weten over nieuwbouw
Naar blog overzicht

Alles wat u moet weten over nieuwbouw

03 mei 2018

Een nieuwbouwwoning heeft heel wat voordelen: u moet de eerste jaren geen kosten meer doen en u weet zeker dat uw woning in overeenstemming is met de nieuwste normen. Maar er komt natuurlijk ook wat bij kijken. Wij leggen in een notendop uit waar u aan moet denken. 

Bouwgrond

De ligging is een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een woning. Wil u dicht bij de stad of bij het werk wonen? Of houdt u net van een landelijke ligging? Dit alles bepaalt mee waar u best op zoek gaat naar een bouwgrond. 

Stijl

Als de ligging bepaald is, moet een volgende keuze gemaakt worden: welke bouwstijl verkiest u voor uw woning? Er zijn heel wat mogelijkheden, en verschillende stijlen kunnen probleemloos gecombineerd worden. Enkele voorbeelden: strak modern, pastorijstijl, speels eigentijds, landelijk… 

Ontwerp

Dan kan de architect aan de slag. Hij tekent voor u een woning uit op maat van uw behoeften. Nu bepaalt u zaken als het aantal en de ligging van slaapkamers en badkamers, een open of gesloten keuken… 

Materiaalkeuze

De kwaliteit van uw woning wordt mee bepaald door de materialen die gebruikt worden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor de keuze van bijvoorbeeld vloeren, badkamer- en keukenmeubelen.  Verplichtingen Bij een nieuwbouwwoning komen heel wat verplichtingen kijken: energienormen, keuringen, installatie van een regenwaterput, minimumaandeel hernieuwbare energie, een veiligheidscoördinator… Denkt u eraan om een nieuwbouw neer te zetten?

Informeer u dan goed en laat u bijstaan door vakmensen. Cogghe & Co begeleidt u doorheen het volledige proces, van het ontwerp tot de oplevering van de woning. Zo geniet u van de voordelen van een nieuwbouw, maar geeft u de zorg uit handen. U kan met al uw vragen over nieuwbouw bij ons terecht.

BEKIJK ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN VAN COGGHE of NEEM CONTACT OP.

Gerelateerde artikels

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?
24 november 2020

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt
24 november 6115

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?
24 november 5370

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.