Naar blog overzicht

Bouwen of renoveren: wat kiest u?

06 maart 2018

Een huis of appartement bouwen, of toch maar renoveren? Het is een vraag die in veel gezinnen gewikt en gewogen wordt. Vaak denken mensen – ten onrechte – dat renoveren de betere optie is. Waarom ten onrechte? Hier leest u waarom een nieuwbouw u financieel én kwalitatief meer oplevert.

Geen budgettaire verrassingen

Bij Cogghe & Co bouwt u een nieuwbouwwoning aan een vaste prijs. Bij de eerste informatieve gesprekken maakt u als klant duidelijk over welk budget u beschikt. Daar wordt al van bij het ontwerp rekening mee gehouden. Bij de aankoop wordt een vaste prijs vooropgesteld, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Bij een renovatie wil het wel eens anders lopen: in een bestaand huis kunnen tijdens de werken heel wat onverwachte problemen opduiken (bijvoorbeeld vocht) die moeten worden weggewerkt voordat u uw verdere plannen kan uitwerken.

Kwaliteit is gegarandeerd

Een oude woning kan je opfrissen, maar in de kern blijft het een oude woning. Vaak is er in huizen die tientallen jaren oud zijn een heel slechte basis op het vlak van isolatie en constructie. Het is zeer moeilijk om ze dan tot een kwalitatieve woning om te vormen. Verborgen kwaaltjes blijven vaak de kop opsteken.

Bij een nieuwbouwwoning bent u wel zeker van die kwaliteit. De huidige nieuwbouwnormen zijn immers veel strenger. Doordat de woning volledig volgens de laatste normen is gebouwd, weet u zeker dat de basis goed zit en dat ze goed geïsoleerd is.

Geen beperkingen

Als u een nieuwe woning bouwt, wordt u niet beperkt door wat er al staat. U kan van nul af aan uw eigen droomwoning bouwen, volledig volgens uw eigen wensen. Dat begint al bij de ligging: bij Cogghe & Co kan u ervoor kiezen om op een eigen grond te bouwen. Of u kiest voor een woning binnen een van onze nieuwbouwprojecten, dan hoeft zich van de zoektocht naar een grond niets aan te trekken.

Komende jaren geen kosten

Stel: u koopt een oude woning en renoveert ze. Uw woning voelt als nieuw aan, maar na twee jaar ontdekt u dat er lek in het dak is, en dat u toch nog kosten moet doen. Dit is een risico dat je uitsluit met een nieuwbouw. Als er toch ernstige gebreken zouden opduiken, is de aannemer dankzij de wet-Breyne de eerste tien jaar aansprakelijk.

Een nieuwbouwwoning is op lange termijn de meest kwalitatieve en rendabele oplossing. Wil u weten welke mogelijkheden Cogghe & Co biedt?

BEKIJK ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN VAN COGGHE of NEEM CONTACT OP.

Gerelateerde artikels

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?
24 november 2020

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt
24 november 6115

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?
24 november 5370

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.