• Huis bouwen
Naar blog overzicht

Uw eigen woning bouwen in 7 stappen

28 februari 2018

Droomt u van een eigen huis of appartement, volledig gebouwd en ingericht naar uw eigen smaak? Dan staan u mooie tijden te wachten. Maar eerst moeten er knopen worden doorgehakt. Wij overlopen voor u het verloop van de aankoop van een nieuwbouwwoning in 7 stappen.

1. Grond zoeken

De ligging kiezen van je woning is een van de belangrijkste beslissingen. Wil je bijvoorbeeld dicht bij je werk, scholen of ouders wonen? Wil je in een gemeente wonen waar bouwgrond niet te duur is? Wil je een grote tuin of hoeft dat niet? Allemaal vragen die je moet stellen wanneer je op zoek gaat als je wil bouwen op een eigen grond. Geen zin in deze zoektocht? Dan kan je kiezen voor woning uit een van de nieuwbouwprojecten van Cogghe & Co.

2. Informatie inwinnen

Cogghe & Co luistert naar uw wensen en doet een voorstel dat afgestemd is op uw wensen en budget. Onze verkopers putten uit heel wat referentieprojecten en voorbeelden, waar u uw ontwerp op kan baseren. Zo krijgt u van bij het begin een realistisch beeld van het kostenplaatje en vermijdt u verrassingen achteraf. Van zodra u een volledige prijs ontvangen heeft, wordt een compromis ondertekend, samen met het lastenboek. Dat geeft u de garantie van onze kwaliteit en afwerking.

3. Lening afsluiten

Tenzij u een grote spaarpot heeft, kan u het volledige bedrag van de woning niet ineens neertellen. Daarom moet u eerst een lening aanvragen bij de bank. In het compromis kan je het krijgen van een lening als opschortende voorwaarde laten opnemen. Als de bank u geen lening toestaat, vervalt de verkoopovereenkomst zonder dat u er verplichtingen aan overhoudt.

4. Aankoop bij notaris

Om tot de aankoop van de woning (op plan) over te gaan, zoekt u een notaris. Dat mag dezelfde zijn als die van Cogghe & Co, maar u mag ook een eigen notaris kiezen. De notaris maakt alle noodzakelijke papieren en verplichtingen in orde, zowel stedenbouwkundig als fiscaal.

5. Ontwerp door architect

De architect maakt in samenspraak met u verschillende voorontwerpen om tot een gepersonaliseerde stijl te komen. Hij doet tevens de bouwaanvraag. U kiest zelf de afwerking van de woning: verwarming, tegels, parket, elektrische installatie…

6. Bouw van de woning

De bouw van uw woning verloopt bij Cogghe & Co in vijf fasen. De betaling gebeurt in vijf gelijke schijven, telkens wanneer een fase is afgerond. U begint pas te betalen wanneer er met de bouw wordt gestart.

7. Oplevering

Bij de voorlopige oplevering krijgt u de sleutel en kan u de woning betrekken. Als er nog zaken zijn die opgelost moeten worden, worden die vastgelegd. Een jaar na de voorlopige oplevering vindt de definitieve oplevering plaats. De woning is dan volledig in orde. Het enige dat u nog rest is genieten van uw splinternieuwe eigen stek. Zin om te starten? BEKIJK ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN VAN COGGHE of NEEM CONTACT OP.

Gerelateerde artikels

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?
25 september 2020

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt
25 september 6115

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?
25 september 5370

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.