• Welke bouwstijl? Cogghe & Co helpt u kiezen
Naar blog overzicht

Welke bouwstijl? Cogghe & Co helpt u kiezen

14 maart 2018

Wie wil bouwen, moet keuzes maken. De meeste mensen hebben min of meer in gedachten hoeveel kamers ze precies nodig hebben en wat de functies daarvan zullen zijn. Maar voordat de architect een ontwerp kan tekenen, moet u moet ook een bepaalde stijl kiezen. Gaat u voor een authentieke stijl of verkiest u strak modern? Wij helpen u op weg.

Landelijke woning

Een landelijke bouwstijl wordt vooral gekenmerkt door authentieke elementen en warme kleuren. Het authentieke karakter wordt onder meer gecreëerd door te werken met natuurlijke materialen en ramen met kruisroeden.

Moderne woning

Met een strak moderne stijl gaan we naar het andere uiterste: hier wordt vooral gewerkt met vernieuwende vormen en materialen en grote ramen. De gebruikte kleuren zijn sober, vaak zwart en wit. Architecten spelen met lijnen en contrasten om variaties te creëren. De moderne bouwstijl wordt ook gekenmerkt door symmetrie en openheid. Het dak is meestal plat, maar soms wordt ook hier gespeeld met vormen.

Eigentijds en toegankelijk

Een speels eigentijdse woning of appartement heeft een minder uitgesproken stijl. De grote voordelen van bouwen in deze stijl is dat die toegankelijker en tijdlozer is. In eigentijdse ontwerpen zijn moderne elementen terug te vinden, maar de stijl is minder strak. Voor de keuze van de baksteen zijn er veel opties: meestal wordt er gekozen voor een tijdloze kleur. Indien gewenst kan er ook een combinatie van stenen gebruikt worden.

Pastoriestijl

Een stijl die de laatste jaren heel populair is en ook vaak op landelijke locaties terugkomt, is de pastoriestijl. De stijl van deze woningen is geënt op oorspronkelijke pastoorswoningen. De gebruikte elementen en kleuren leunen dicht aan bij de landelijke stijl: een traditionele baksteen in een warme kleur, lichtkleurig schrijnwerk en een zadeldak.

Een bouwstijl naar uw wens

Heeft u geen voorkeur voor één bepaalde stijl? Of heeft u zelf bepaalde ideeën die u zeker in uw woning wil verwerken? Dan ontwerpt Cogghe & Co samen met u een woning volledig volgens uw eigen, persoonlijke stijl. Onze architecten houden bij het ontwerp van uw unieke woning rekening met de elementen die u aanspreken. Wil u ideeën opdoen voor het ontwerp en de stijl van uw woning?

BEKIJK ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN VAN COGGHE of ONTDEK ONZE STIJLEN IN UW BOUWGIDS.

Gerelateerde artikels

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?
24 november 2020

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt
24 november 6115

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?
24 november 5370

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.