Huis te koop in Linkeroever (Antwerpen)

Linkeroever: de vergeten wijk van de stad Antwerpen

Wanneer een rivier een stad doorkruist, gaat dat vaak ten koste van een deel van die stad. In Antwerpen raakt zo Linkeroever weleens vergeten. Dat is jammer want wie er woont weet al te goed wat Linkeroever te bieden heeft.

Het schoonste uitzicht van ’t Stad heb je vanaf Linkeroever

Antwerpen is een prachtige stad met indrukwekkende architectuur die mee vormgeeft aan de skyline. Dan is het ironisch dat die het best te bewonderen is vanaf de plek die vaak over het hoofd wordt gezien: Linkeroever, inderdaad.

Vanaf hier kan je de knappe appartementen langs de kaaien spotten, naast landmarks zoals de kathedraal, het befaamde MAS en het Red Star Line Museum. Zoek je een reden om een huis te kopen op Linkeroever? Je hebt er het schoonste uitzicht van ’t Stad, voilà.

Een dorp dat deel uitmaakt van de stad Antwerpen

Wie nog redenen zoekt om op Linkeroever te komen wonen, geven we die graag. Een ervan is het rustige, residentiële karakter van dit stadsdeel. Hier vind je geen toeristische attracties zoals het MAS of de Groenplaats. Linkeroever is bovenal een woonbuurt waar gezinnen en families zich gevestigd hebben. Het is een plek waar je komt wonen, om dan je verdere leven te blijven. Op Linkeroever voel je je immers meteen thuis.

Lokale trekpleisters met charme, zoals het strand van Sint-Anneke

Zoals we reeds vermeld hebben, heeft Linkeroever in het bijzonder voor toeristen weinig te bieden. Bij locals ligt het beter in de markt. Dat heeft alles te maken met het strand van Sint-Anneke, dat bij velen een lokaal vakantiegevoel oproept. Het valt niet te ontkennen dat het een enorme charme heeft.

Er is meer op Linkeroever: bos, bijvoorbeeld. Niet ver van Sint-Anneke – officieel: het Sint-Annastrand – vind je het Sint-Annabos. Voor een ontspannende wandeling met het gezin op een aangename zondagmiddag moet je hier zijn. Wie er komt wonen, zal dat gauw genoeg willen verkennen.

Linkeroever: steeds meer verbonden met het centrum van Antwerpen

Stilaan begint de stad en haar bestuursploeg in te zien dat Linkeroever die plek in de spreekwoordelijke schaduw heus niet verdient. Naast de voetgangerstunnel verbindt een veerdienst beide stadshelften steeds vaker gedurende bepaalde perioden met elkaar. Het is een extra reden om op Linkeroever een huis te kopen. Je zal bovendien merken dat het er een tikje betaalbaarder is dan in de stad. Mooi meegenomen, toch?

Weet dat Bouwonderneming Cogghe & Co geregeld knappe, eigentijdse huizen aanbiedt op Linkeroever (Antwerpen). Doordat zij ruim 70 jaar ervaring hebben, is kwaliteit voor hen vanzelfsprekend. Ontdek hun aanbod online!