Huis te koop in Schoten

Daarom kopen veel gezinnen een huis in Schoten

Heel wat koppels en (jonge) gezinnen die op zoek zijn naar een huis om te kopen, komen in Schoten terecht. Dat is beslist geen toeval. Deze gemeente, die grenst aan de stad Antwerpen, heeft namelijk heel wat te bieden. Enkele belangrijke troeven opgelijst!

Schotenaren kunnen genieten van een uitzonderlijk gunstige ligging

Vlak bij de stad Antwerpen vind je Schoten, en dat is meteen een van de grote troeven van deze gemeente: de bereikbaarheid. Zowel de Antwerpse Ring als de E19 zijn immers niet veraf. Vandaag weten we al te goed hoe belangrijk het is om je vlot doorheen het land te kunnen bewegen en toegang te hebben tot de snelste routes naar je bestemming.

Schoten heeft met een uitstekende ligging een streepje voor op de andere gemeentes in de Antwerpse rand. Ben je op zoek naar een huis om te kopen, dan loont het de moeite om de vastgoedsites voor deze regio in de gaten te houden.

Weet ook dat Bouwonderneming Cogghe & Co geregeld knappe, eigentijdse huizen aanbiedt in Schoten. Doordat zij ruim 70 jaar ervaring hebben, is kwaliteit voor hen vanzelfsprekend. Maak online kennis met hun aanbod!

In deze groene gemeente vind je nog gezonde lucht

Ben je op zoek naar een woonplaats waar bomen geen schaars goed zijn? Dan zit je ook wat dat betreft goed in Schoten. Het is met voorsprong een van de meest groene gemeentes in de provincie Antwerpen. Maar liefst 30% van het grondgebied bestaat namelijk uit bos. Waar vind je vandaag zo zoveel schone, gezonde lucht?

Schoten bevindt zich vlak bij de walhalla’s voor shoppers

Met Schoten hebben fervente shoppers een goede uitvalsbasis. De gemeente ligt namelijk op een boogscheut van twee shoppingparadijzen: het Wijnegem Shopping Center en de Antwerpse Meir, die beide makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Alle grote winkels en toonaangevende ketens vinden Schotenaars in een straal van enkele kilometers rondom hun woonplaats. Dan hoeft het niet te verbazen dat mensen staan te popelen om hier een huis te kopen.

Het verenigingsleven en de cultuursector zijn wijdvertakt in Schoten

Kunst en cultuur zijn geen holle begrippen in deze gemeente. Dat bewijst de aanwezigheid van toonaangevende instellingen en organisaties, zoals de Academie voor Beeldende Kunsten en de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Tweejaarlijks reikt Schoten bovendien de cultuurprijs Raymond Majean uit, wat telkens een hele eer is voor de laureaat.

Schoten leeft, zoveel is duidelijk. Koppels en gezinnen noemen deze gemeente graag hun thuis. Wie beslist om in Schoten een huis te kopen, zal zich dat niet beklagen!