Appartement te koop Edegem (2650)

Waarom wonen in Edegem aan populariteit wint

Gelegen tussen de stad Antwerpen, Kontich en Mortsel bevindt zich Edegem, een gemeente die heel wat te bieden heeft. Alleen al de talloze hoog aangeschreven scholen weten jonge gezinnen aan te trekken om hier te komen wonen.

Dankzij een centrale ligging is Edegem goed bereikbaar

Bij de zoektocht naar een appartement staat in deze tijden een vlotte bereikbaarheid bovenaan ieders wensenlijstje. Antwerpen en Brussel mogen niet te veraf zijn, en ook in de rest van Vlaanderen geraak je liefst op een vlotte manier.

In weinig andere gemeenten geniet je van zo’n uitstekende ligging als in Edegem. De stad Antwerpen en de Ring zijn vlakbij, net als grote autosnelwegen zoals de E19, die de gemeente doorkruist.

In deze woongemeente is onderwijs een belangrijke peiler

Jonge gezinnen denken vooruit wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwbouwappartement. Zo willen ze ook weten of ze op deze locatie hun toekomstige leven probleemloos kunnen uitbouwen. Een van de eerste vragen die dan gesteld wordt: zijn er voldoende scholen in de buurt waar de kroost straks alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen en te ontplooien?

In Edegem zijn die er zonder twijfel. Zo is er de Andreas Vesalius Gemeentelijke basisschool, Basisschool ’t Kofschip, het Koninklijk Technisch Atheneum da Vinci en de Scholengroep OLV van Lourdes-Familia. Onderwijs op maat is de sterkte van het aanbod in deze gemeente.

De rust en natuur hebben een prominente plek in Edegem

Edegem bevindt zich dan aan de rand van de stad, maar van een sterke en uitgesproken verstedelijking is hier geen sprake. Dat is de verdienste geweest van het bestuur, dat het altijd belangrijk heeft gevonden om een groen karakter in stand te houden.

In het centrum is een fraai park, dat de groene long van de gemeente is. Voorts is er het Meihof, een speelpark, en zijn er de recreatiegebieden Romeinse Put en Fort 5. Op deze plekken maak je ook kennis met het rijke historische verleden van Edegem.

Jonge gezinnen laten zich steeds vaker verleiden tot de aankoop van een appartement in deze gemeente. In een pand dat ruimte biedt en tegelijk eigentijds is, richten ze graag hun thuis in.

Op zoek naar een appartement in Edegem?

In deze aangename gemeente in de provincie Antwerpen biedt Bouwonderneming Cogghe & Co geregeld vastgoed aan. Knappe en moderne nieuwbouwappartementen zijn dat. Doordat het bedrijf ruim 70 jaar ervaring heeft, is kwaliteit voor hen vanzelfsprekend. Ontdek hun aanbod online!