Appartement te koop in Wilrijk

Het Antwerpse district Wilrijk is als een dorp in de stad

Tot begin jaren tachtig was Wilrijk een zelfstandige gemeente. Hoewel het toen als district bij de stad Antwerpen werd gevoegd, heeft het altijd haar eigenheid bewaard. Er zijn dan ook tal van redenen te bedenken om hier een appartement te kopen.

De stad Antwerpen is dankzij het openbaar vervoer steeds vlakbij

Wilrijk maakt officieel deel uit van de stad Antwerpen, wat betekent dat elke Wilrijkenaar in werkelijkheid ook een Antwerpenaar is. In de praktijk biedt dat alleen maar voordelen. Zo staat Wilrijk via tram- en metrolijnen rechtstreeks in verbinding met het stadscentrum. Of het nu om te werken is of om je vrije uren te slijten, de stad is vanaf je appartement nooit ver weg.

Moet je buiten de stad zijn, dan hoef je maar even de Antwerpse Ring op om van daaruit alle richtingen uit te kunnen. Onbetaalbaar is zo’n centrale ligging en bereikbaarheid!

Je ontsnapt aan het hyperkinetische stadsgedruis

De stad nabij hebben biedt meer voordelen dan in de stad wonen. In Wilrijk ontsnap je immers aan de drukte en het hectische leven. Wil je je er toch in onderdompelen, dan hoef je alleen maar even op de tram, metro of bus te springen. Kortom, je pikt wat mee van de troeven van de stad, en dat zonder dat je de nadelen moet ondergaan. Wilrijk is dan ook de uitgelezen plek om een appartement te kopen!

Bouwonderneming Cogghe & Co biedt geregeld flats aan in Wijnegem. Knappe en moderne nieuwbouwappartementen zijn dat. Doordat dit bedrijf ruim 70 jaar ervaring heeft, is kwaliteit voor hen vanzelfsprekend. Ontdek hun aanbod online!

Groen en gezonde lucht zijn in Wilrijk vanzelfsprekend

Natuurlijk leef je graag gezond en, bij voorkeur, te midden van het groen. Met Den Brandt, het Middelheimpark en Vogelenzang – samen vormen ze het Nachtegalenpark – vind je in de wijde omgeving genoeg groen om zonder aarzelen diep te kunnen ademhalen. Gezonde lucht is in grootsteden immers een almaar schaarser goed. In de rand ben je dan ook het beste af. Wilrijk is ook wat dat betreft een absolute toplocatie om te wonen of om een nieuwbouwappartement te kopen!

Een bestuursploeg op maat van de Wilrijkse bevolking

Met meer dan 40.000 inwoners is Wilrijk niet zomaar een buurt in de stad. Het is een district, zeg maar een officieuze deelgemeente van de stad Antwerpen, met een eigen burgemeester en bestuursploeg. Dat betekent dat hier, op maat van het district, eigen accenten worden gelegd in het beleid. Anders gezegd: Wilrijk is verre van een willoos onderdeel van de stad. Als bewoner heb je daar alle baat bij!