Skip to main content

HET NIEUWE 6% BTW TARIEF BIJ VASTGOED

Sinds 1 januari 2021 werd het verlaagde btw-tarief tijdelijk uitgebreid door de regering. Voordien was dit tarief enkel van toepassing in 32 centrumsteden, maar vanaf nu kunnen in het hele land gebouwen afgebroken en heropgebouwd worden aan het verlaagde btw-tarief van 6 procent, waardoor we als bouwonderneming enkele van onze projecten kunnen aanbieden aan dit nieuwe, interessante tarief.

Als koper/bouwheer dient u wel aan enkele voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor dit aantrekkelijk verlaagd tarief.

Wij zetten deze 4 voorwaarden graag even op een rij voor u

Uw eigen woning

Het moet gaan over een huis of appartement waarin u zelf gaat wonen. Het volstaat dat er hoofdzakelijk privégebruik is, wat betekent dat een deel van de woning voor uw beroep mag worden gebruikt.

Uw enige woning

Uw nieuwe woning of appartement moet uw enige eigendom zijn. Hierop wordt een uitzondering gemaakt voor geërfde eigendommen in onverdeeldheid. Daarnaast hebt u 1 jaar extra de tijd nadat u bent verhuisd naar uw nieuwe woning, om uw vorige woning of appartement te verkopen.

U blijft er 5 jaar wonen

U moet gedurende minstens 5 jaar gedomicilieerd blijven in uw nieuwe woning of appartement. Leef je de voorwaarden geen 5 jaar na, dan zal je het genoten BTW-voordeel moeten terugbetalen voor de periode waarin je niet aan de voorwaarden voldeed.

Beperkte bewoonbare oppervlakte

De toegelaten bewoonbare oppervlakte van de heropgebouwde woning of appartement mag maximaal 200 m2 bedragen. Deze bewoonbare oppervlakte wordt bepaald door de oppervlakte van alle woonvertrekken samen te tellen, gemeten vanaf en tot de binnenkanten van de muren.

Bij deze projecten geniet u alvast van dit voordelige btw tarief

DOMEIN ULLENS – WOMMELGEM

IN VERKOOP

ANTWERPSESTRAAT – MORTSEL

IN VERKOOP