Skip to main content
 
 
 
 
 

AL 75 JAAR ZIJN WE UW BETROUWBARE BOUWPARTNER

ONZE MISSIE: UW DROOMHUIS OP MAAT

Met 75 jaar ervaring realiseren we bij Cogghe jaarlijks 100 à 150 nieuwbouweenheden. Dat doen we helemaal op maat van onze klanten: elk appartement en elke woning of villa werken wij tot in de puntjes af naar eigen smaak en wensen. Daarvoor werken we enerzijds a.d.h.v. eigen projectontwikkeling, maar we bouwen ook op uw eigen grond indien u dat wenst. Dankzij de jarenlange ervaring van onze specialisten kunt u rekenen op een geslaagd eindproduct.

ONZE VISIE: ALLE EXPERTISE VOOR U IN HUIS

Bij het realiseren van uw project hechten we veel waarde aan de drie onderstaande punten:

1. Alle activiteiten die we voor u uitvoeren, doen we in eigen beheer. Daarvoor maken we gebruik van:

  • een eigen verkoopdienst
  • een eigen studie- en ontwerpbureau met ingenieurs en architecten
  • een eigen aluminiumschrijnwerkerij voor het vervaardigen van de ramen
  • een eigen houtschrijnwerkerij voor daktimmer en binnenschrijnwerk
  • een eigen aannemerij met een 60-tal metsers in vast dienstverband

2. Aangezien we alle activiteiten in eigen beheer nemen, stellen we de ideale mix van experten tot uw beschikking. Op die manier adviseren we u zo gericht mogelijk over bouwkundige, juridische, fiscale, architecturale of energetische vragen en onderwerpen.

3. Om u zo efficiënt mogelijk te ondersteunen, krijgt u vanaf ondertekening van het contract een vaste klantbegeleider toegewezen. Uw persoonlijke begeleider vormt vanaf het begin de schakel met ons als bouwonderneming en waarborgt een optimale, eenvoudige communicatie.

HOE WE VOOR U HET VERSCHIL MAKEN?

Cogghe heeft niet enkel een rijke ervaring waarop u kunt rekenen. Er zijn ook enkele aspecten waarin we ons als bouwbedrijf specialiseren.

Om te beginnen werkt Cogghe enkel met eigen vermogen, wat maakt dat we financieel geheel onafhankelijk opereren. Daarom zijn we vandaag een van de meest stabiele bouwondernemingen uit de regio. We verzekeren de kredietwaardigheid zowel naar u als klant als naar onze eigen werknemers.

Anders dan andere sleutel-op-de-deur organisaties, personaliseren wij onze projecten tot in de puntjes, volledig naar uw maat en wensen. Voor uw appartement heeft dat betrekking op indeling, afwerking van keuken en sanitair, vloer- en wandbekleding, lichtpunten enzovoort. Voor uw woning gaan we nog een stapje verder en heeft u ook inspraak over bouwstijl, bouwmaterialen en bouwvolume.

Bij Cogghe zetten we u als klant altijd centraal. Niet enkel zijn uw persoonlijke keuzes voor ons van het grootste belang, maar ook uw comfort. Dat wil zeggen dat we steeds ruime appartementen ontwikkelen op toplocaties. U geniet niet enkel van voldoende ruimte, we denken tevens aan bereikbaarheid en buurtfaciliteiten. Dat is ook het geval bij onze verkavelingen.

Uw financiële situatie volgen we nauwgezet mee op. Vanaf het begin leggen we in overleg met u een bepaald budget vast, zonder verrassingen achteraf. We denken ook aan de energiezuinigheid: onze nieuwste projecten voldoen reeds aan het E30-peil of lager. Hiervan plukt u jaren na oplevering nog altijd de vruchten op uw energiefactuur.

1945

1945

Theofiel Cogghe, voordien meestergast bij een grote aannemer, richt samen met zijn zonen Paul en August een vennootschap op onder gemeenschappelijke naam.

1953

1953

Paul Cogghe gaat alleen verder en richt PVBA ‘Algemene Bouwonderneming Cogghe en Co’ op aan de Akkerbouwstraat 32 te Merksem.

1965

Leo Sels doet zijn intrede bij Cogghe als externe architect. Sels slaagt erin nieuwe vormen te scheppen, waardoor het uitzicht van een Cogghe woning of -appartement een extra dimensie krijgt,

1983

1983

Cogghe breidt uit met de overname en integratie van een alumuniumconstructiebedrijf. Momenteel maken we hiermee nog altijd onze eigen ramen met Reynaers-profielen. Het grote voordeel is dat we op die

1986

De familie Cogghe stapt uit de onderneming en Leo Sels neemt de zaak volledig over. Vanaf dan krijgt het bedrijf het statuut van NV. Ook de zonen van Leo Sels,

1994

1994

Cogghe verhuist van de Akkerbouwstraat in Merksem naar een grotere locatie. Er werd gekozen voor Nijverheidsstraat 106, de industriezone in Wommelgem.

1997

1997

op 1 januari geeft Leo Sels de fakkel door aan Stefan en Peter Sels. Tot op heden zijn zij nog steeds de enige zaakvoerders.

2016 & 2017

Ook de kleinzonen van Leo Sels, Nicolas en Kristof, zetten hun eerste stappen binnen Cogghe.