Skip to main content
 
 

BOUWADVIES

Goed advies is onbetaalbaar, zegt men vaak, maar bij ons zit dit in de prijs vervat. Bij Cogghe & Co stellen we immers specialisten uit diverse disciplines tewerk, die u perfect kunnen adviseren rond bouwkundige, juridische, fiscale, architecturale of energetische vragen en onderwerpen. Dankzij hun heldere, professionele adviezen snapt u meteen waar het om draait en kunt u met een gerust gemoed de juiste keuzes maken. En dat kan tellen bij een dergelijke belangrijke beslissing als het bouwen van een eigen woning.

STUDIEBUREAU

Misschien heeft u al duidelijk uw droomwoning voor ogen, maar tussen dromen en realiseren ligt een weg bezaaid met technische valkuilen. Net om u hiervoor te behoeden, stellen de medewerkers van ons technisch studiebureau alles in het werk om alles perfect uit te dokteren, zodat alle details met betrekking tot stabiliteit, indeling of ruimtelijkheid perfect aangepakt worden. Ons studiebureau denkt niet enkel conceptueel met u mee, maar ook, en vooral, oplossingsgericht. We gaan daarbij geen enkele uitdaging uit de weg.

INTERIEURINRICHTING

Het is de juiste interieurinrichting die van uw huis een thuis maakt waar u zich goed, geborgen en ontspannen voelt. Onze interieurspecialisten helpen u bij alle aspecten van de binneninrichting en werpen voor u al hun gevoel voor duurzaamheid, kwaliteit, vorm, kleur en sfeer in de weegschaal. Het spreekt voor zich dat maatwerk en kwaliteitsmaterialen hierbij van doorslaggevend belang zijn. Ze zorgen ervoor dat uw interieur de perfecte weerspiegeling vormt van uw levensstijl, uw interesses en uw karakter.

FINANCIEEL EN JURIDISCH ADVIES

Lenen, schenken, vruchtgebruik versus naakte eigendom, premies en voordelen, investeren, verhuren of zelf bewonen… Het financiële en juridische plaatje kan er voor een leek behoorlijk verwarrend en complex uitzien. Ook in deze materie kunnen we u volledig bijstaan en nodeloze kopzorgen vermijden. Onze experts bekijken het hele plaatje en adviseren u in een sfeer van totale transparantie. U wordt er gelukkiger door, maar ook uw kinderen en uw naasten zullen later de vruchten van ons gespecialiseerd advies plukken.

PROJECTONTWIKKELING EN VERKOOP

Misschien beschikt u al over een verouderd pand of een ruim bouwperceel. Wat vangt u hier best mee aan? Kan er verkaveld worden of dacht u eerder aan een gemengd project met bewoning boven en commerciële panden beneden? Overval ons met uw vragen en samen bekijken we de ideale pasvorm voor uw project. Ook hier zijn architectuur, financiële planning en structurering, indeling en woonvorm van kapitaal belang. Onze expertise in projectbouw passen we graag op uw plannen toe.

GEPERSONALISEERD TOT IN DE PUNTJES

Geautomatiseerde bouwprocédés werden in de loop der jaren onder de algemene noemer‚ ‘sleutel-op-de-deur’ vaak onterecht geassocieerd met bouwen volgens vaste plannen. Plannen waar niets kon aan gewijzigd worden en zonder enige inbreng van de bouwheer.

Bij Cogghe & Co hebben we ons hier steeds tegen verzet. Wij willen immers dat uw woning perfect weerspiegelt wie u bent. Met andere woorden: Cogghe & Co bouwt woningen die helemaal aan uw wensen beantwoorden en die tot in de puntjes gepersonaliseerd zijn. U bepaalt de architectuur, u kiest de materialen, u legt de stijl vast en de indeling…

VRIJHEID IN BOUWSTIJL

U bepaalt vrij de architectuur en de stijl van uw woning. Speels modern, landelijk gezellig, strak en stedelijk of eerder een tijdloze pastoriestijl? Bij Cogghe & Co luisteren we naar uw wensen en voeren deze perfect uit, volgens een vastgelegd budget zonder verrassingen achteraf.

KEUZE VAN INDELING

Hoe ziet u zelf uw woning? Wenst u 2 of 3 slaapkamers? Een afzonderlijke dressing? Een luchtige open keuken? Een ruime woonkamer of een knusse en gezellige zithoek? Of moet er ruimte zijn voor een thuiskantoor? Voor elke gewenste indeling werken we samen de beste oplossing uit.

KEUZE VAN BOUWMATERIALEN

De keuze aan materialen en afwerkingen is vrijwel onuitputtelijk. Zet u maar schrap voor een reeks leuke beslissingen: type van gevelsteen en dakpannen, kleur van de ramen, vloerbedekking, keukenmeubilair, sanitair, raamtabletten, deurbeslag… alles te bewonderen in onze showroom.

BOUWVOLUME

Benut optimaal alle mogelijkheden van de geldende bouwvoorschriften. Leg in functie daarvan diepte en breedte van uw woning vast en creëer zoveel mogelijk bruikbare ruimte in en rond het huis. Haal het maximum uit uw bouwbudget, of u nu beschikt over een groot of klein bouwperceel.

ONZE VAKMANNEN

Vakmanschap is een vaak misbruikte term. Echt vakmanschap komt er pas op basis van een lange ervaring, en dat is nu net waar onze medewerkers in uitblinken. Dankzij hun jarenlange ervaring en kennis van zaken leveren onze vakmannen steeds werk van een hoog kwalitatief niveau. Hun meesterschap inzake traditionele, oerdegelijke en beproefde bouwmethodes wordt aangevuld door toekomstgerichte, geldbesparende, maar even betrouwbare, geautomatiseerde technieken. Ons bedrijf bestaat reeds meer dan 70 jaar en is zo gegroeid en gestructureerd dat we alle diensten onder één dak kunnen aanbieden.

BOUW EN ALGEMENE RUWBOUW

Voor de algemene ruwbouw zetten we enkel onze eigen, betrouwbare en ervaren metsers en voegers in. Plichtbewust en gedreven als ze zijn, beseffen ze maar al te goed dat de ruwbouw het fundament vormt voor de latere kwaliteit en waardevastheid van uw woning of appartement. Onze metsers en voegers vormen de grootste groep binnen ons bedrijf en hun belang kan nauwelijks onderschat worden. Doordat we beschikken over een eigen team van geroutineerde metsers kunnen we uw ruwbouw volledig tot in de puntjes verzorgen zonder op derden beroep te moeten doen.

ALUMINNIUM- EN HOUTSCHRIJNWERK

Op vlak van ramen en deuren bieden we een u een uitgebreid aanbod aan aluminium schrijnwerk. Dankzij deze all-in service kunt u als klant de grootte en hoeveelheid van de ramen bepalen zonder meerprijs. Een aluminium voordeur is bij ons standaard en in het geval van een appartement horen daar ook aluminium balustrades bij. Onze eigen houtschrijnwerkers zorgen voor alle daktimmerwerken en bekistingen maar ook voor alle binnenschrijnwerk zoals binnendeuren, inkortingen van deuren, raamafwerkingen, tabletten, gordijnkasten…Ze verzorgen tevens elk gewenst maatwerk voor u interieur.

ALLES BINNEN BUDGET

Bij Cogghe & Co beschikken we over een groot aantal referentieprojecten en voorbeeldplannen die als basis kunnen dienen voor uw eigen ontwerp. Zo beschikt u reeds van bij de start over een correct en gedetailleerd kostenplaatje van uw toekomstige woning, zonder onaangename verrassingen achteraf.

CONTACT