Skip to main content

Nergens beter dan thuis? Voor velen is dat toch het geval: thuiskomen in een eigen stek geeft een fijn gevoel. Maar er zijn verschillende manieren om zo’n thuis uit te bouwen.

Twijfelt u of het beter is om te kopen dan wel om te huren? Wij geven je zeven redenen waarom kopen voordeliger is.

1. Huurprijzen swingen de pan uit

De huurprijzen van zowel appartementen als huizen zijn de laatste jaren heel sterk gestegen. De koepelorganisatie van verhuurders verwacht zelfs dat de prijzen in de toekomst nog sterk zullen stijgen. Als u een huis koopt, is de investering in het begin groter, maar weet u wel aan welke maandaflossingen u zich de komende jaren nog mag verwachten.

2. Fiscaal voordelig

Een lening aangaan voor een woning komt op de lange termijn goedkoper uit dan huren, omdat u voor een hypotheek een belastingvoordeel krijgt. Indien u een schuldsaldoverzekering afsluit, kan u daar nog een fiscaal voordeel voor krijgen. Doet u bovendien investeringen om uw huis ecologischer te maken, dan bestaan daar vaak nog extra premies voor.

3. Meer zekerheid

Als u een woning huurt, hebt u nooit volledige zekerheid dat u er kan blijven wonen. De eigenaar moet weliswaar een opzegperiode respecteren als hij het huurcontract wil beëindigen. Maar de kans bestaat altijd dat u niet in het huis of appartement kan blijven wonen, buiten uw eigen wil om. Als u zelf een huis koopt, blijft u er wonen zolang u zelf wil.

4. U kan uw eigen ding doen

In een huurhuis of -appartement moet men zich vaak aan de regels van de eigenaar houden. Als huurder moet u de woning teruggeven in de staat waarin u haar volgens de plaatsbeschrijving ontvangen hebt.

Als u bijvoorbeeld de muren hebt geschilderd, moet u ze bij beëindiging van het contract terug de kleur geven die ze hadden toen u uw intrek nam in de woning. Veel eigenaars laten bijvoorbeeld ook geen huisdieren toe in hun huurwoning.

5. Vastgoed is de beste investering

De kans is groot dat de woning die u koopt in de toekomst meer waard zal zijn. Vastgoed is een van de weinige investeringen waarvan u de zekerheid hebt dat het zijn waarde minstens behoudt. Door een eigen woning te kopen, bouwt u dus een vermogen op.

6. Uw kinderen varen er wel bij

Het vermogen dat u opbouwt, biedt financiële zekerheid aan u én uw kinderen. Wanneer uw lening afbetaald is, is de woning volledig uw eigendom. En gaat ze dus naar uw kinderen als u er niet meer bent. Ter vergelijking: als u een woning huurt, bouwt u mee aan het vermogen van de eigenaar. De bedragen die u maandelijks hebt betaald, bent u volledig kwijt.

7. Bouw een eigen stek

Denkt u eraan om uw eigen huis te bouwen? Cogghe & Co is de ideale partner om uw droom waar te maken. Wij bouwen gepersonaliseerde woningen van A tot Z op maat van de klant: we bouwen de stijl die u verkiest op uw eigen grond of nieuwbouwprojecten op een grond van Cogghe & Co. Onze specialisten adviseren je bovendien bij alle bouwkundige, juridische en fiscale vragen.

BEKIJK ALLE NIEUWBOUWPROJECTEN VAN COGGHE of NEEM CONTACT OP.