Skip to main content

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.

Kinderen genieten van een rustige en veilige speelstraat

Voor kinderen is er niets leuker dan ravotten met hun buurjongens en –meisjes. U herinnert zich vast nog hoe de straat het decor vormde van uw eigen kinder- en jeugdjaren. Helaas biedt niet elke buurt zo’n veilige en rustige plek om te spelen. In sommige wijken kan het erg druk worden, zeker wanneer de omgeving kreunt onder het sluipverkeer. Bel even aan bij huidige bewoners als u wil weten hoe het er in een buurt echt aan toegaat.

Een gunstige ligging en vlotte bereikbaarheid zijn belangrijk

Terwijl sommigen een halfuur moeten rijden tot de dichtstbijzijnde oprit van een autosnelweg, wonen anderen er amper enkele minuten vandaan. De ene locatie is immers de andere niet. Dat kan na verloop van tijd een groot verschil betekenen voor wie dagelijks in Antwerpen of Brussel moet geraken met de wagen.

Zijn er leuke scholen in de omgeving van uw toekomstige woning?

Voor gezinnen is het vaak belangrijk dat de school van hun kinderen vlot bereikbaar is. Een huis dat zich in die buurt bevindt, is dan ook ideaal. Een goede busverbinding is echter een goede tweede optie. Ook dan zal uw kroost veilig en snel op school geraken.

Leeft er een sterk gemeenschapsgevoel in de buurt?

Niets is leuker dan een buurt waar iedereen elkaar kent, toch? Of houdt u eerder van rust en privacy? Elke buurt is anders. Om te weten of uw toekomstige buurt uw gezin wel zou liggen, kan het opnieuw nuttig zijn om even in de buurt bij enkele bewoners aan te kloppen. Is er een buurtcomité? Wordt de straat weleens afgesloten om met z’n allen de barbecue aan te steken? U komt het snel te weten. Bent u op zoek naar een woning om te kopen? Wij staan u graag bij in uw zoektocht! NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP.