Skip to main content

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Sluit de woning aan bij mijn toekomstplannen?

In de toekomst kijken kan natuurlijk niemand, maar u heeft waarschijnlijk wel een algemeen plaatje voor ogen. Wil u geen kinderen of juist een kroostrijk gezin? In het tweede geval: laat deze woning dit toe? Of is er maar ruimte voor één kinderkamer?

Kan ik deze aankoop financieel aan?

Dromen is één ding, maar vroeg of laat komt de realiteit op uw deur kloppen. Dan heeft u liever niet dat het een deurwaarder blijkt te zijn. Koop daarom geen woning die u niet kan betalen. Zorg dat u nog voldoende geld overhoudt om te kunnen leven.

Welke troeven en gebreken zien familie en/of vrienden?

Meerdere mensen weten meer dan u alleen. Het is dus verstandig om uw toekomstige woning met uw naasten te bezoeken. Vraag hen naar hun mening en bevindingen. Weeg hun opmerkingen af. Het helpt u hoe dan ook om een doordachte beslissing te nemen.

Is de indeling van de woning op mijn maat?

Bent u iemand die graag gasten ontvangt en hen een lekkere maaltijd voorschotelt? Dan ligt de keuken maar beter niet in een piepkleine uithoek van het huis. Krijgt u graag vrienden over de vloer om met z’n allen voetbal te kijken op een groot scherm? Dan komt een ruime leefruimte handig van pas!

Heb ik alle voor- en nadelen voldoende afgewogen?

Zocht u een huis met een tuin en heeft deze woning alleen een terrasje? Of bent u helemaal geen tuinier en komt dit huis met een grote lap grond? Wie een huis koopt, weet dat men soms bepaalde wensen moet opgeven. In de plaats krijgt u dan weer dingen waar u misschien niet aan gedacht had. Weeg daarom alle voor- en nadelen voldoende af.

Bent u op zoek naar een betrouwbare bouwonderneming om uw eigen woning te bouwen?

NEEM CONTACT MET ONS OP.