• Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?
Naar blog overzicht

Waarop moet u letten bij de aankoop van een woning?

16 mei 2018

Gaat u op zoek naar een huis, dan merkt u al gauw dat u rekening moet houden met honderd-en-één dingen. Wat mag u in dat geval zeker niet over het hoofd zien? Wij zetten het even voor u op een rijtje.

Kinderen genieten van een rustige en veilige speelstraat

Voor kinderen is er niets leuker dan ravotten met hun buurjongens en –meisjes. U herinnert zich vast nog hoe de straat het decor vormde van uw eigen kinder- en jeugdjaren. Helaas biedt niet elke buurt zo’n veilige en rustige plek om te spelen. In sommige wijken kan het erg druk worden, zeker wanneer de omgeving kreunt onder het sluipverkeer. Bel even aan bij huidige bewoners als u wil weten hoe het er in een buurt echt aan toegaat.

Een gunstige ligging en vlotte bereikbaarheid zijn belangrijk

Terwijl sommigen een halfuur moeten rijden tot de dichtstbijzijnde oprit van een autosnelweg, wonen anderen er amper enkele minuten vandaan. De ene locatie is immers de andere niet. Dat kan na verloop van tijd een groot verschil betekenen voor wie dagelijks in Antwerpen of Brussel moet geraken met de wagen.

Zijn er leuke scholen in de omgeving van uw toekomstige woning?

Voor gezinnen is het vaak belangrijk dat de school van hun kinderen vlot bereikbaar is. Een huis dat zich in die buurt bevindt, is dan ook ideaal. Een goede busverbinding is echter een goede tweede optie. Ook dan zal uw kroost veilig en snel op school geraken.

Leeft er een sterk gemeenschapsgevoel in de buurt?

Niets is leuker dan een buurt waar iedereen elkaar kent, toch? Of houdt u eerder van rust en privacy? Elke buurt is anders. Om te weten of uw toekomstige buurt uw gezin wel zou liggen, kan het opnieuw nuttig zijn om even in de buurt bij enkele bewoners aan te kloppen. Is er een buurtcomité? Wordt de straat weleens afgesloten om met z’n allen de barbecue aan te steken? U komt het snel te weten. Bent u op zoek naar een woning om te kopen? Wij staan u graag bij in uw zoektocht! NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP.

Gerelateerde artikels

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?
23 januari 2021

Waarom investeren in een ‘Cogghe BEN-woning’?

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt
23 januari 6115

Vijf vragen die u zich moet stellen wanneer u uw eerste woning koopt

Het kopen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis waar heel wat bij komt kijken. Budget? Inrichting? Woonbuurt? Welke vragen mag u zichzelf dan zeker niet vergeten te stellen? Wij helpen u graag even verder.

Alles wat u moet weten over nieuwbouw
23 januari 2021

Alles wat u moet weten over nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning heeft heel wat voordelen: u moet de eerste jaren geen kosten meer doen en u weet zeker dat uw woning in overeenstemming is met de nieuwste normen. Maar er komt natuurlijk ook wat bij kijken. Wij leggen in een notendop uit waar u aan moet denken.