Skip to main content

Wie voor een BEN-woning van Cogghe kiest, leeft in de toekomst Bijna EnergieNeutraal. Om tot een BEN-woning gekwalificeerd te worden moet er aan specifieke eisen worden voldaan. 
Eén daarvan is een energiepijl lager dan 30. Vanaf 2021 wordt dit de wettelijke norm en verplichting.

Cogghe & Co voorziet dit reeds kosteloos in alle nieuw ontwikkelde projecten. Natuurlijk levert een BEN-woning jou ook een heleboel voordelen op- in de eerste plaats: een belastingvoordeel!

Wat zijn de voordelen van een ‘Cogghe BEN-woning’? 

Investeer jij straks in een BEN-woning van Cogghe? Dan geniet je 50% korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar. Beslis je extra te investeren voor een woning met een maximaal E-peil van 20, zelfs 100%. Bovendien genereert een BEN-woning aantrekkelijkere rentevoeten en betere voorwaarden. Bijkomend zorgt een BEN-woning ervoor dat er in de meeste gevallen geen provisiekosten worden aangerekend.
Daarnaast zorgt een BEN-woning maandelijks voor een zeer lage energiefactuur. Dit heeft als reden dat je verbruik afneemt doordat er nauwelijks warmteverlies is. Hierdoor wordt vervuilde lucht  verdreven en frisse lucht aangezogen. Deze ventilatie wordt automatisch gestuurd door ventilatiesystemen. Dit zorgt op zijn beurt voor een verbeterd binnenklimaat en leef kwaliteit .

Een ander pluspunt is, dat een BEN-woning je in de toekomst minder afhankelijk maakt van fossiele brandstoffen. Niet alleen draag jij op die manier je steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan., je woning voldoet ook reeds aan de toekomstige normen. Wanneer je investeert in een nieuwe woning, is het belangrijk de potentiële meerwaarde in het achterhoofd te houden. Met een ‘Cogghe BEN-woning’ denk je bewust aan dit perspectief.

Hoeveel bespaar je met een BEN-woning?

Een doorsnee gezin verbruikt jaarlijks 3.500 kWh aan elektriciteit en 23.260 kWh aan gas.
Wanneer we op basis van deze gegevens de rekensom maken, bespaar je gedurende de eerste vijf jaren meer dan 10.000 euro rekening houdend met het belasting- en kredietvoordeel. Niet enkel de eerste 5 jaren zal je besparen, de daaropvolgende 5 jaren bespaar je opnieuw rond de 8000 euro.
Met een ‘Cogghe BEN- woning’ bespaar je dus niet enkel kosteloos elk jaar opnieuw; je bezit reeds een woning die voorstaat op de huidige normen.
Bekijk onze projecten:
Nieuwbouwprojecten