Skip to main content

Op een doordeweekse avond liep ik met mijn camera door Mortsel, op weg naar project The Leaf waar Cogghe & Co gestart is met de werken. Snel even een foto gaan nemen van de werf werd een verkenningstocht van drie uur. Het was mooi weer en overal was charme en schoonheid te zien, in de lucht en in achterliggende straatjes. Wanneer ik met de auto door Mortsel reed, zag ik al wel dat het een bruisende stad is met een positief karakter, maar door al kuierend rond te kijken zonder eindbestemming zag ik nog veel meer.

Toepasselijke boektip: ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt‘ – Haemin Sunim. Dit boek is dan ook te vinden in de stad bij De Boekuil, waar je je net in een oude boekenwinkel in Parijs of Engeland waant.

Wist jij al dat Mortsel een stad is, en geen dorp? Dat wil dus zeggen dat er voldoende en diverse faciliteiten aanwezig zijn om er volwaardig te kunnen wonen zonder ergens anders naartoe te moeten, en dat heb ik ook gemerkt die avond. Zo zijn er scholen, supermarkten, boetieks, speeltuinen, een cultuurhuis, zwembad, fitness, restaurants, café’s en veel meer. Dwars door de stad, tussen de bomen en authentieke architectuur, rijdt ook de tram en bus. Praktisch en een heerlijk totaalplaatje!

Tijdens mijn wandeling ontmoette ik de vriendelijkste mensen en ontdekte ik de leukste zaken waarnaar ik zeker ga terugkeren: Holland & Barrett (natuurlijke gezondheidswinkel), De Boekuil, Oxfam (wereldwinkel), De Vlegel (brasserie) en Milano (pizzeria) zijn tot nu toe mijn favorieten, maar ik heb nog lang niet alles in Mortsel gezien en ga graag snel terug op verkenning!

Heeft de stad u aangesproken en bent u op zoek naar een nieuwe woonplaats? Ontdek ons aanbod appartementen en woningen. Contacteer ons gerust voor meer info!

Leave a Reply